Малчугани от старозагорска детска градина се включиха в Маратона на четенето

Децата от старозагорската детска градина №2 „Зорница“ се включиха в шестнадесетото издание на Маратон на четенето „Четяща Стара Загора“, информира ЗАРАТА.

Възпитаниците на подготвителна група „Мики Маус“ слушаха в захлас историята на новоизлязлата от печат детска книжка на Джулия Доналдсън  ,,Кучето детектив‘‘, която им прочете госпожа Димитринка Златева.

Веднага след нея 6-годишният Стелиан Нанев представи откъс ,,Космически детективи‘‘ от детската енциклопедия ,,Планети и звезди‘‘. Присъствието на децата във вълшебния свят на приказките и приказните герои продължи с играта ,,Познай приказката‘‘ и ,,Приказен танц“. Малчуганите с интерес разпознаваха заглавието на познати приказки по реплики на герои от тях.

 Под звуците на чудесната песен ,,Стара приказка‘‘, момичетата от групата се превъплътиха в невероятни принцеси чрез ,,Приказен танц“.

   Бъдещите първокласници изразиха своите чувства от присъствието си в интересния  приказен свят чрез песните ,,Щом отворя шарената книжка‘‘ и ,,Книжка сладкодумка‘‘.

По повод деня на космонавтиката- 12 април децата сътвориха танца на планетите в Слънчевата система в техния последователен ред. В заключение бяха изрецитирани детски стихове за Космоса от Недялко Йорданов.


image0 (9K)