Малмьо – тихият град, където хората общуват на 150 езика

В третия по големина град в Швеция, област Сконе със сигурност ще  създадете спомени, които дълго ще останат в паметта ви.

[ad id=“225664″]

 2_resized

[ad id=“263680″]

На пръв поглед, този град не е като атрактивните дестинации. Малмьо не е и първият в списъка за посещения в Скандинавия. Може би за туристите Копенхаген е по-интересен, от другата страна на моста, който свързва двете страни.

3_resized

[ad id=“236993″]

Накратко, Малмьо никога не получи вниманието, което наистина заслужава. Въпреки това, мнозина ще кажат, че е невероятен град и всичко, което трябва да направите там, е просто да се насладите на красотата му.

4_resized

[ad id=“236999″]

В Малмьо ще се срещнете с много нации и ще чуете 150 различни езика. Условията за живот и работа в града са много добри и той събира хора от цял свят.

5 - _resized

[ad id=“237001″]

В Малмьо се намира сградата „Извитият торс“ (Turning Torso) на испанския архитект Сантяго Калатрава, която е втората по височина жилищна сграда в Европа. Небостъргачът с височина 190 м се намира на брега на пролива Йоресунд.

 

6_resized

[ad id=“238430″]

Интересни места за посещение са централния площад „Стортогет“, църквата „Свети Петър“, площад „Лила Торг“, парка Слотпаркен, в който се намира замъка Малмьохус.

7_resized

 

Там всичко е красиво и организирано. Разходете се на сутринта и през нощта в парковете и центъра  в един от градовете на викингите.

източник:  economic.bg

 

 


image0 (9K)