Малки дъбчета засадиха малчугани в старозагорска детска градина

Деца от трета група на детска градина № 66 „Детски рай“ в Стара Загора се включиха в кампанията „Зеленото е родолюбие“ , организирана от ВМРО.

[ad id=“225664″]

Те бяха приветствани от Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, партньор на инициативата.  „По този начин у децата се създават навици за опазване на околната среда. Община Стара Загора винаги откликва на такива полезни инициативи“, каза Сотирова. Тя призова децата да пазят природата и им пожела като пораснат да идват в своята детска градина, за да видят как растат дръвчетата, които са засадили.

„Инициативата ни е от много години, дошли сме тук, за да засадим три дъбчета. Искаме винаги да помните, че трябва да се грижим за природата“, каза Красимир Червилов, общински председател на ВМРО.

[ad id=“263680″]

Малките старозагорчета поздравиха гостите  с песнички за земята и танц „Чудна планета“.

След това всички се включиха в засаждането на три дъбови дръвчета в двора на детската градина. Малкият Мишо, който помагаше активно на големите, предложи да са по-близо, че като пораснат да може да се върже люлка на тях.

Дъбови дръвчета бяха засадени и в детска градина №11 „Загоре“. Във  всички детски градини на територията на Община Стара Загора ВМРО ще посади поне по едно дърво.  Дъбовите дръвчета са общо 50 на брой и са дарение от Горско стопанство – Павел баня.


image0 (9K)