Предлагат безплатна операция на очите на малкия Мишо от Стара Загора, вие също може да помогнете

Да оперира безплатно малкия Мишо от Стара Загора предлага българска лекарка, която живее в чужбина. Офталмологът д-р Анелия Хохватер периодично провежда операции в Пловдив. След травма, причинена от друго дете, Михаил Иванов загубва зрението на дясното си око. Детето се нуждае от спешна операция (премахване на катаракта, поставяне на леща и присаждане на роговица).

Сумата за оперативна интервенция в Израел е 12 000 долара и е непосилна за семейството на Мишо. Учителка от Стара Загора призова родителите да не й купуват цветя, а парите да бъдат дарени за лечението на малкия ученик. Д-р Анелия Хохватер гледала репортажа за милия жест на учителката. Лекарката била впечатлена от случая и се свързала с майката на детето.

„Аз съм с надежда, че тази ретина още е лепнала отзад и когато се оперира това перде, ще стане ясно, но трябва да му направя ултразвук. На първи етап ще трябва да оперираме пердето, за да видим какво е необходимо. Смяна на леща със сигурност ще трябва да се направи. Обясних на майката, че лещите не се плащат в България по Каса, обикновено струват около 1000 лева. Лещата казах, че трябва да я поемат, аз не мога в момента, но няма да искам хонорар за операцията“, обясни д-р Хохватер.

Пред „Дарик“ майката на Мишо е споделила, че в края на месеца детето ще бъде прегледано в Пловдив. След това родителите ще преценят къде да бъде извършена операцията – у нас или в Израел.

Източник: „Дарик“


image0 (9K)