Малките таланти Хасан и Ибрахим казват „чао“ на България!

Малките талантливи музиканти Хасан и Ибрахим заминават на европейско турне в началото на 2017 година.  Близнаците са получили покана за участие на фестивал в Германия, който ще се проведе през месец март. Само няколко дни по-късно им предстои ново предизвикателство – отпътуват за Орхус (Дания). Там ще участват в престижен конкурс.

„Поканата от датска страна е изключителна гордост за синовете ми, защото ще участват само 20 от най-добрите пианисти в света, които са в тяхната възрастова група. Правилата са железни и няма шанс дори за едно допълнително място. Момчетата ми осъзнават, че имат само 4-5 месеца да се подготвят. Поради това веднага се захванаха с поредното си предизвикателство. Най-голямата им конкуренция е момиче от Северна Корея, но вярват, че този път ще я победят“, коментира с гордост баща им Дениз Игнатов.

Той коментира и драматичното напускане на близнаците на Националното музикално училище „Любомир Пипков“. Хасан и Ибрахим бяха поканени да учат там, но само няколко дни след пристигането си в София, се завърнаха в родния си град. Те не са били доволни от остарялата материалната база в училището, старите музикални инструменти и отношението към тях.


image0 (9K)