Малката Йоанна загуби тежката битка с рака

Малката Йоана Христова от Велико Търново загуби тежката и мъчителна битка с рака.  7-годишното момиченце страдаше от тумор в мозъка.

„Скъпи приятели, Бог снощи прибра Йони при себе си. Преди Коледа на небето изгря нова звезда. Звезда, която ще огрява всички! Боли много, но Йони за 7 години ни даряваше само усмивки и щастие и затова нека я изпратим с много целувки изпратени към небето!Запомнете Йони с големите й сини очи и широка усмивка. И вярвайте,че още един ангел бди над всички нас!!! Обичаме те Йони!“, написаха близките й тази сутрин във фейсбук страницата „Да помогнем на Йоанка“.

Близо 3 години момиченцето се бореше с тумор в мозъка, в четвърти стадий. За спасяването на детето бяха организирани няколко благотворителни кампании в цялата страна.

Йоана неколкократно се лекува в клиника в Истанбул и претърпя няколко операции, но в средата на септември т.г. състоянието й рязко се влошава. Цялата дясна половина на тялото на момиченцето се парализира. Оказва се, че това е странична реакция от интратекалните терапии и химиотерапиите.

Положението е овладяно, но в края на ноември Йоана е приета в реанимация със силни болки и високо кръвно налягане.

Въпреки усилията на лекарите, снощи детето е починало.

Изказваме нашите най- дълбоки съболезнования на близките на Йоана!

Източник: dir.bg


image0 (9K)