Макс Верстапен спечели Гран при на Малайзия

Пилотът на „Ред Бул“ Макс Верстапен спечели старта за Голямата награда на Малайзия във Формула 1, което е негов втори успех в кариерата в най-комерсиалното състезание в моторните спортове. Люис Хамилтън се нареди на 2-о място и увеличи преднината си в генералното класиране на Световния шампионат.

20-годишният Верстапен, който стартира трети днес, изпревари Хамилтън на четвъртата обиколка и до края нямаше проблеми да задържи победата си. След като пилотът на „Мерцедес“ завърши на 2-о място, Даниел Рикардо (Австралия) – другият от „Ред Бул“, завърши на 3-о място.

Хамилтън увеличи преднината си на 34 точки пред Себастиан Фетел в генералното класиране пет кръга преди края. Пилотът на „Ферари“, който стартира последен днес заради проблеми с двигателя по време на квалификациите, успя да се вдигне и в крайна сметка приключи на 4-о място. Кими Райконен (Финландия), който беше втори в квалификацията, не успя да стартира в днешното състезание.

[ad id=“218001″]

„След като поведох, можех да направя каквото си искам. Да увеличавам, да отпускам преднината си. Прекрасно усещане за мен“, заяви доволният шампион.

„Да, за шести път се качвам на подиума в Малайзия. Поздравявам Макс, чудесна работа за него днес. Благодаря на публиката, която беше чудесна. Състезанието беше тежко, а „Ред Бул“ имаха предимство без никакво съмнение. Но аз харесвам да се състезавам в Малайзия“, каза лидерът в генералното класиране Люс Хамилтън.


image0 (9K)