Макрон ще гледа в Москва финала на Световното по футбол

Франция се готви за двубоя на националния отбор с Хърватия на финала на Световното първенство по футбол. Президентът Еманюел Макрон и съпругата му Брижит ще гледа мача в Москва.

[ad id=“225664″]

Миналия вторник той наблюдава на стадиона в Санкт Петербург полуфиналната победа на Франция над Белгия. Преди днешния мач Макрон ще се срещне с руския президент Путин. Двамата ще обсъдят обстановката в Сирия, Украйна и Иран, както и срещата на НАТО, която се проведе преди дни в Брюксел.

Цяла Франция се готви за финалния двубой с Хърватия. Гигантски екран ще бъде поставен във „фен зоната“ близо до Айфеловата кула, пише „Фигаро“, цитиран от glasove.com. Бариери и шест пунктове за достъп ще има в района около парка „Шан дьо Марс“, където ще има допълнителни екрани. „Фен зоната“ може да побере до 90 хил. души.

От съображения за сигурност Айфеловата кула ще бъде затворена за посетители в неделя. Полицията във френската столица се готви да осигури реда по улиците на Париж, очаквайки огромни тълпи и всенародно веселие при победа на френския национален отбор.

[ad id=“263680″]

Стотици хиляди хора се събраха в района около „Шанз Елизе“ при квалификацията на Франция за финала на световното първенство миналия вторник.


image0 (9K)