Майски дни на културата – Чирпан, 2017

Майски дни на културата – Чирпан, 2017

След вчерашния традиционен фолклорен празник „Гласове и ритми от Тракия“, който се проведе за тринадесета поредна година в землището на с. Златна ливада, Община Чирпан ще зарадва своите граждани и гости с още много културни прояви.

maiski_dni_chirpan2017_resized

В календара на Майските дни на културата – Чирпан, 2017 г. са включени още:

11 май (четвъртък) – Регионален преглед на художествената самодейност с начало 10:00 часа във Военен клуб – Чирпан.

18 май (четвъртък) от 10:30 часа в къща-музей „П. К. Яворов“ – Общински конкурс за детска рисунка под надслов „Чирпан – градът на Яворов и моят роден град“.

19 май (петък) – „С песните на Атанас Стоев“ – концерт на оркестър „Канарите“, който ще се състои на площад „Съединение“ с начален час 18:30.

22 май (понеделник) от 17:30 часа в Изложбена зала „Г. Данчов – Зографина“ – Изложба на Росица Палийска и Владимир Кондарев – акварели.

24 май (сряда) Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост:

– Тържествено шествие-парад на мажоретни и представителни състави от учебните заведения на община Чирпан.
– Изложба на открито на чирпанските художници.
– Фотоизложба „Децата на Чирпан“.

Място: площад „Съединение“, начало – 10:30 часа.

Културните прояви продължават и през следващия месец:

1 юни (четвъртък) – Международен ден на детето – Игри, рисунки и много други забавления за деца на детската площадка в парк „Яворов“ от 10:00 часа.

3 юни (събота) от 10:00 часа в къща-музей „П. К. Яворов“ ще се проведе Националния конкурс за рецитация на Яворова поезия „Подир сенките на облаците“.

10 юни (събота) в парк „Яворов“ чирпанлии и гостите на града ще могат да се насладят на музиката, песните и танците, представени от участниците в Националния танцов фестивал-конкурс „Надиграване в Чирпан“.


image0 (9K)