Майки приспиват бебетата си с включени сешоари в креватчета

Сешоари в креватчетата причиняват тежки изгаряния на бебета, алармира доц. Мая Аргирова, началник на Клиниката по изгаряния в спешната болница „Пирогов“, предава БНР.

[ad id=“225664″]

Зачестяват изгарянията  при децата до една годинка, и по-конкретно – до четири месеца. Най-често изгарянията се локализират по шията, гърдите и лицето на детето. Доц. Аргирова уточни, че казусите не са свързани с малцинствени групи.

„В интернет родителите ползват информация за отглеждането на децата, която не е адекватна на общоприетите разбирания за отглеждане на новородено, коментира доц. Аргирова и дава пример – шум от абсорбатор или шум от сешоар приспиват детето. Шумът от абсорбатор при продължителна употреба е вреден за нервната система на детето, а сешоарите са и топлинен източник, предупреждава тя.

[ad id=“236993″]

Иначе най-честите изгаряния при децата са причинени от горещи течности, отчитат лекарите.

„Когато някой е стигнал до там да слага сешоар в леглото на детето си, вероятно е много, много изморен, много недоспал, има вероятност тежестта по отглеждането на детето да пада само върху един от двамата родители, което вероятно води до подобни инциденти“, отбеляза Елисавета Белобрадова от сайта „Майко мила“, която е майка на три деца.


image0 (9K)