Майките на деца с увреждания канят Валери Симеонов на среща в 18,30 пред НС

Тази сутрин В Нова ТВ Валери Симеонов изрази желание да се срещне с протестиращите майки на деца с увреждания, които искат оставката му. Отговорът им не закъсня и бе изпратен до медиите:

Отговор на НГИ „Системата ни УБИВА“ във връзка с участието на Валери Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей България“.

Категорично заявяваме, че никога не сме имали каквато и да било среща с г-н Симеонов. Нито по време на миналогодишните ни протести за оставката му като зам. министър-председател, породени от речта му на омразата срещу нас и децата ни, нито и при сегашните протести. Никога не сме отправяли обиди и никога не сме коментирали майката на г-н Симеонов, нито някой друг негов роднина. Думите на г-н Симеонов „Неприятното е, че при последната среща с тях срещу мен имаше крясъци „убиец“. За съжаление слушах и репликите на ораторите, които се изказваха и по отношение на моята майка… Така или иначе, както и да е…“ , са лъжа.
Внушението, което се опитва да направи г-н Симеонов, че благодарение на него са приети и гласувани и трите закона за хората с увреждания е меко казано нелепо. Припомняме, че два от законите (ЗЛП и ЗХУ) бяха приети с пълно мнозинство от всички парламентарно представени групи, като след гласуването им народните представители аплодираха протестиращите майки на деца с увреждания.
Нелеп и безпочвен е опита на г-н Симеонов да определи протеста ни като обслужващ нечии политически интереси, докато той се представя като отговорен политик, който извършва саможертва, съгласявайки се с нежелание да стане зам. председател на НС, защото по неговите думи този пост, както и поста на зам. министър –председател няма да му донесе „нищо повече, освен допълнително напрежение, натоварване и отговорност“.
Накрая, оценявайки готовността на г-н зам. председателя на Народното събрания Валери Симеонов, да се срещне с нас по всяко време и на всяко място, го каним да заповяда на днешния ни протест, който ще се проведе от 18:30 пред Народното събрание.

Ще му дадем и възможност публично да осветли всички добри дела, които е направил за хората с увреждания, но не са станали публично известни.


image0 (9K)