Майка с онкологично заболяване избра детето си пред своя живот

Майка с онкологично заболяване е отказала да се лекува, за да спаси бебето си и да роди здраво дете.

26-годишната Миглена е починала скоро след раждането на сина си. За него и сестричката му се грижат родителите й, разказва bTV. Преди две седмици Марияна и Слави Георгиеви погребват дъщеря си в сливенското сeло Злати войвода. В началото на бременността на Миглена лекарите откриват, че тя има онкологично заболяване. Бременната жена отказва лечението, защото се се притеснява за бъдещето си дете.

Бабата и дядото искат да осиновят 6-месечния Наско и 3-годишната Борислава. Условията, в които живеят, обаче са твърде мизерни. Те преживяват с детските добавки и една инвалидна пенсия от 130 лева. След плащането на месечните сметки им остават 60 лeва.

Бащата живее в Сливен. Той още не е припознал бебето. Бабата и дядото разказват, че той рядко виждал децата и почти не помагал. Възрастните хора обаче са притеснени, че въпреки всичко, ще се опита да им ги отнеме.

От сдружение „Да прегърнем дете“ се обърнаха за помощ в социалните мрежи. Майки от Сливен, съседи и познати на семейството вече са осигурили дрешки за децата.

btvnovinite.bg


image0 (9K)