Майка сигнализира в социалните мрежи за агресия срещу дете в старозагорска детска градина

За агресия в детска градина „Мечо Пух“ в Стара Загора, сигнализира в социалните мрежи майка на 7-годишно дете. Детето разказало, че е било бито от госпожата, защото не слушало. Учителката отрича да е удряла детето. От Община Стара Загора започнаха проверка по случая, съобщава и БНТ.
Вчера Петя Николова отишла да прибере сина си от детската градина. Видяла, че на бузата му има рана и синина в ухото. Учителката, която била на смяна, не знаела какво се е случило. По-късно детето разказало, че е бито от госпожата в групата, тъй като не е слушало.

Петя Николова: Децата на тази възраст преувеличават и аз почвам да го разпитвам точно какво се е случило. И той казва: „почвам да тичам по площадката, не искам да се прибирам, тя ме дръпна за ухото“, после го е затворила в една стая вътре, където си държат играчките, и го е удряла с шамари по тялото. След това искала да го измие и сапунисала очите му, влезнал му е сапун и той е плакал.
Пред ръководството на Детска градина „Мечо пух“ учителката заявила, че не е удряла детето. Било изцапано и затова измила лицето му. Завела го в самостоятелна стая, за да разговаря с него, защото отказало да се храни и започнало да хвърля приборите.

Иванка Сотирова, заместник кмет на Община Стара Загора: По-големият проблем е този белег, който е останал. Вероятно или самото дете по твърдение на учителката – детето си е удряло главичката, когато е изнервен, или е блъснато – това не можем да го твърдим за съжаление. Сега от тук нататък следват съответни наказания. И те ще бъдат много категорични и строги, защото напоследък всички сме много чуствителни. Аз заставам зад това, че трябва да бъдем много търпеливи към децата, особено към децата с такива особени образователни потребности.
Сотирова е категорична, че ако се докаже, че е имало посегателство от страна на госпожата върху детето, тя ще бъде освободена от работа.


image0 (9K)