Майка и син разказват за ужаса с откъсналия се парашут на Каваците

Благодарна съм, че сме живи и нямаме сериозни наранявания. Няма да се занимаваме с екстремни неща. Това каза пред Нова телевизия жената, която заедно със сина си се забиха с парашут в дърво край Каваците, след като въжето, което ги свързвало с дърпащата ги лодка, се скъсало.

Двамата кръжали около 15 минути във въздуха, преди да се скъса въжето и парашутът да ги отнесе в гората. Майката и 14-годишният ѝ син прелетели километри, преди парашутът да се заплете в клоните.

Поне през следващите 10 години не ни трябват никакви атракции, добавя момчето.

„Хората бяха във въздуха около 15 минути. Вятъра се засили и въжето се скъса. Колкото и да ни е мощна лодката, нямаше сила да приберем парашута“, заяви управителят на водния атракцион Виктор Николчовски, предава Нова ТВ.

„60-70 мъже се опитаха да избутат лодката навътре в морето, а след като въжето се скъса всички се запътихме да видим какво става с пострадалите“, разказа една от дамите, станали свидетел на инцидента. „Приятно усещане изпитваш, ако въжето ти е здраво и не се скъса. Заради силния вятър в случая то се е скъсало. Лодката не е успяла да влезе навътре и около 15 минути жената и синът ѝ са се въртели във въздуха“, обясни водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев.

Подобен инцидент имаше наскоро и в Созопол. Човек с парашут кацна върху покрива на заведение.


image0 (9K)