Майката на чудовището Мартин: Невинен е!

Майката на заподозрения за изнасилване и убийство на 7-годишно момиченце в сливенското село Сотиря Мартин Трифонов – Стоянка Стоянова проговори пред камерата на NOVA.

„Синът ми е невинен, криеше се от полицаите от страх”, заяви Стоянка. По думите й тя е знаела за изнасилването и убийството на детенцето.

Майката на Мартин му е помогнала да си събере багажа, преди да избяга в гората над село Сотиря и твърди, че синът й е невинен.

Мартин Трифонов е в болница под засилена полицейска охрана. Очаква се да му бъдат повдигнати три обвинения: за блудство с малолетно лице, за изнасилване на непълнолетно лице и за убийство по особено жесток и мъчителен начин на непълнолетно лице.

Това не е първото обвинение за блудство, което прокуратурата повдига на Мартин Трифонов.

Той е изтърпявал присъда по това обвинение в затвора в Бургас. По неофициална информация там той е бил сексуално малтретиран. Кметът Стефан Радев обяви 19 август, понеделник, за Ден на траур в община Сливен по повод на трагичната смърт на седемгодишната Кристин Георгиева. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Радев изказва дълбоки съболезнования към семейството на детето, като потвърждава готовността си да окаже финансова, психологическа и всякаква друга подкрепа, от която то има нужда. Пред близките се е ангажирала общината да поеме разходите по погребението, което ще бъде през следващата седмица.


image0 (9K)