Майката на прободения 97 пъти Красимир с ужасяващи подробности за убийството

Делото срещу футболиста Марио Метушев, когото обвиниха за жестокото убийство на приятеля му Красимир Колджиев, тръгна в Окръжен съд – Благоевград с мъчителен разпит на майката на жертвата.

На вчерашното заседание разпитаха като свидетел Красимира Колджиева, която събра сили и се върна към ужасната трагедия, при която синът ѝ е убит пред очите ѝ в дома им в Гоце Делчев.

„Красимир и Марио бяха като братя. Той дойде у нас, честити ми празника Байрам, обядвахме, беше спокоен. След това ги оставих да си говорят в кухнята. Когато чух Краси да вика: „Мамо, помощ!”, влязох и видях, че Марио е натиснал сина ми с краката на земята и го ръгаше с ножа. Извиках: „Марио, какво правиш!”, и се опитах да му взема ножа от ръцете…“, каза през сълзи почернената майка.

Тук се намеси защитата, която поиска от свидетелката да уточни дали е разговаряла с Марио по време на инцидента и какво е било неговото състояние. „Казах му: „Наръгай се и ти, да си до моето дете”, но той си мълчеше. Аз хукнах и не знаех какво правя, грабнах стол да го ударя”.

Адвокатите на Марио Метушев поискаха да бъдат прочетени показанията на Красимира Колджиева от досъдебната фаза заради противоречия в тези пред съда. Председателят на петчленния съдебен състав Росица Бункова допусна искането и зачете част от тях: „Марио ми каза тихо: „Аз съм дяволът, и тебе ще те разпоря”, казала пред разследващите майката. Вчера тя потвърди думите си и уточни, че Марио ѝ се усмихвал.

„Те бяха като братя, аз никога не съм очаквала да се случи това“, разплака се Надежда Колджиева. Тя отговори на въпроси на съдията и защитата, че синът й е бил повален на пода до прозореца, лежал е настрани на дясната страна и е държал ръката си пред очите, опитвайки се да се предпази от Марио, който го бил притиснал с краката си и го ръгал с ножа в областта на шията и гърдите.

Емоционално протече и разпитът на брата на жертвата – Росен Колджиев, който разказа, че на Байрам ходили семейно на гробищата. След това се разделили, тъй като брат му Красимир отишъл на кафе, а той да помага на своя приятел Николай Давидков да оправи парното.

„Преди 4 часа следобед ми се обади по телефона полицай, който ми каза, че трябва да се видим. Казах му, че не съм с колата и съм при приятел. Тогава полицаят се обади на Николай и след като разговаряха, той ми каза, че трябва да тръгваме. Докато пътувахме, полицаят се обади 4 пъти на Николай и тогава го попитах какво ли е станало, че толкова често звъни, при което Николай ми отговори, че не знае, но чул някакъв плач, докато говорил с полицая. Откара ме до нас и видях пред къщата полиция и две линейки. В една се качваше майка ми. Попитах я какво става и тя каза: „Взеха брат ти, Марио го уби”, при което аз изключих. Исках да се кача у нас, но един полицай ме спря“, разказа Росен Колджиев, едва сдържайки сълзите си.

Той допълни, че брат му отказал на Марио да ходят заедно до Разград да прекарват тютюн, тъй като имал проблеми с бъбреците. „Марио тръгна сам и го задържаха, но не съм се интересувал. Брат ми и Марио бяха приятели от деца, играеха заедно. Брат ми уважаваше Марио повече като брат, отколкото мене”, добави младият мъж.

Красимир Колджиев бил в строителна бригада към фирмата на гоцеделчевския бизнесмен Росен Анзов и последно работил на обекти в София. Според обвинението до жестоката касапница, разиграла се на 15 юни 2018 г., се стигнало след кавга между двамата приятели за това, че Красимир не отишъл с Марио да прекарат нарязан тютюн. Гостенинът започнал да обвинява Красимир, че го е предал на полицията, поради което е бил задържан и се водело наказателно производство срещу него с наложено наказание заради пренасяния тютюн. Между тях възникнал спор, при който Марио взел кухненски нож от масата и въпреки съпротивата на Красимир и опитите му да се предпази започнал да нанася с него удари по тялото му. Вследствие на дълбоките наранявания в областта на гърдите, довели до остра кръвозагуба, пострадалият паднал по гръб на пода. Майка му, която се намирала в съседната стая, чула виковете му за помощ, пише „Струма.бг“. Когато жената влязла в кухнята, видяла сина си, когото Марио притискал с коленете си и му нанасял удари с нож в тялото му. Пострадалият му викал: „Какво съм ти направил, брат, аз не съм те издал на полицията“. Жената се опитала да спре Марио, като хванала държания от него нож за острието, но виждайки освирепялото му лице, се уплашила. Пробвала няколко пъти да го удари със столове, но не успяла.

В един момент, когато Марио видял как тялото на приятеля му Красимир се отпуска, започнал да нанася удари с ножа и по себе си. Първоначално си причинил повърхностни наранявания, а накрая забил ножа в горната част на шията си.

След подаден сигнал за случилото се незабавно на място пристигнали полицейски служители, които намерили двамата мъже в локви кръв. Екип на Спешна медицинска помощ констатирал смъртта на Красимир, а Марио бил транспортиран в болницата. Там му била оказана интензивна реанимационна медицинска помощ, направени са му оперативни интервенции, в това число е отстранен забитият нож.

Заключението на извършената съдебномедицинска експертиза на трупа е, че на Красимир са били нанесени 97 прободно-порезни наранявания. Смъртта му се дължи на остра кръвозагуба вследствие на удари с нож, проникващи в гръдната и коремната кухини, както и на вътрешните органи – сърце, бял дроб, меки тъкани и кръвоносни съдове на шията и коремните органи.

Делото продължава с разпит на свидетели и вещи лица. Роднините на жертвата предявиха граждански искове в общ размер от 900 000 лв. – по 200 000 лв. за майката и брата на Колджиев, и 500 000 лв. за приятелката му.

Бившият футболист от Гоце Делчев Марио Метушев е защитаван от двама адвокати, като майка му Виолета също му е граждански защитник.


image0 (9K)