Майката на Йоан Матев:“Синът ми е невинен“!

„Синът ми е невинен и вече е много разочарован от правосъдната ни система”.

[ad id=“225664″]

Това каза в ефира на Нова Телевизия Сребрина Гаджева – майката на Йоан Матев, който е обвинен в убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина.

Адвокатът на Матев – Стоянка Маркова, пък подчерта, че няма никакви категорични доказателства за това, че именно клиентът й  е отнел живота на 15-годишното момче.

„По ножа, с който е извършено престъплението няма следи от Йоан. Телефонният номер, който е засечен от клетката на мобилен оператор в района на престъплението, не е на клиента ми. В онзи момент той не е носел никакъв телефон”, категорична е защитничката.

[ad id=“255238″]

Дори съучениците на Йоан не казвали категорично, че именно той е човекът от разпространените от полицията видеозаписи от минутите след убийството.

„На местопрестъплението са открити следи от кръв на две жени или момичета – по салфетка и тоалетна хартия, които били хвърлени до пейката, на която издъхна Георги”, каза още Маркова.

Майката на Матев каза още, че показанията на по-малкия й син Марсел, който каза, че брат му му е споделил подробности за убийството, не са взети „съвсем коректно”.

„След разпита Марсел беше изключително травмиран”, каза Гаджева.

Тя отрече Йоан да е променил начина си на живот и външния си вид в месеците след престъплението, както твърди прокуратурата.

„Той постоянно тренира фитнес, а не смятам, че това да пораснеш в тийнейджърските си години, е престъпление”, категорична е майката.


image0 (9K)