Майката на бруталния убиец от Елхово се опитала да го укрие

Майката на задържан за жестоко убийство 19-годишен жител на Елхово е пробвала първоначално да го укрие, като поела изцяло вината за престъплението. Това съобщиха разследващи смъртта на наскоро навършилия 42 години Салиф Тефик, информира в. „Монитор“.

Стоян Бъдев беше задържан след продължило часове наред издирване след съобщение на телефон 112 от 23,30 часа на 2 април от жилището на родителите му в граничното градче.

При пристигането си на местопрестъплението полицаите открили надупченото на 15 места с кухненски нож тяло на Салиф, при когото от няколко години насам работели Стоян и майка му Таня. Заедно с тях бил и съпругът й, който обаче заявил че не знае подробности защото при скандал бил на втория етаж на семейното жилище.

Кървава баня в Елхово. Толкова свирепо убийство местните не помнят

Младеж е бил намерен насред нива край пътя от Елхово за Ямбол, той отказва да дава показания и е със 72-часова мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Очаква се съдът да го остави за постоянно зад решетките , но това ще стане най-вероятно във вторник, уточни ямболският окръжен прокурор Дойчин Дойчев.

От местопрестъплението са иззети няколко ножа, предстоят експертизи с кой точно от тях са нанесени 15-те рани по тялото на Салиф, като най-тежките били в областта на шията и главата.

Убийството е основна тема на разговори в Елхово, оказва се че връзката между Таня и Салиф била публична тайна, жената работела в крайпътно заведение на родения в кърджалийското село Звиница мъж, където основните клиенти били шофьори на турски тирове.

Какъв е бил конкретният повод за скарването между убиеца и жертвата тепърва ще се изяснява, арестуваният Стоян Бъдев не е имал криминални регистрации, няма данни да е бил наркозависим, но имало данни че е бил доста избухлив.

Blitz.bg


image0 (9K)