Мадона захапа Лейди Гага

Дали великите умове наистина мислят еднакво? Или по-добре да се позовем на друга популярна мисъл, че „Великите творци не копират, а крадат“?

Темата за взаимстването присъства във всяка една креативна индустрия. Но къде е тънката линия между вдъхновението и сляпото копиране? И в какъв момент „чуждото“ става „мое“?

На фона на враждата между поп дивите, тази тема е отдавна обсъждана. Още в началото на музикалната си кариера Лейди Гага беше наречена Новата Мадона. Прозвище, което не допадна нито на нея, нито на самата Мадж, която многократно отбелязва, че Лейди Гага се занимава с „имитация“ на нейния имидж.

Подобна дискусия се появи и тази седмица. В последно време, на почти всяка пресконференция по повод популяризирането на филма „Роди се звезда“, Лейди Гага многократно повтаря едно и също философско разсъждение, което дори се превърна в Интернет шега. „Може да има 100 души в стаята, 99 от които не вярват във вас. Но едно мнение е достатъчно – и това мнение може да промени целия ви живот.“ Тези думи на Гага са отправени към Брадли Купър – партньор на певицата във филма и режиьор на „Роди се звезда“.

http://BNews.bg


image0 (9K)