Магически практики за късмет на семейството и дома

Много са народните поверия и суеверия, те са вплетени в обичаите ни от древни времена. Например, вързването на мартеница, сплитането на билки на Еньовден, наричанията и още много други. Всеки народ си има свои, уникални поверия, пренасяни от векове към следващите поколения. В годините се раждат и нови. И понеже всеки човек желае близките му, дома му, семейството да са здрави и благополучни, пази и предава обреди и практики за късмет. Ето една от тях:

За да донесете късмет и благополучие в дома си може да си направите късметлийски възел. Може да изберете няколко цвята /ярки цветове, които да отразяват характерите и броя на хората в къщата/ и да ги усучете на въже. Вържете го към предмет в домакинството, който да се ползва от всички.

След това го разположете в източния край на къщата, за да престои там три дни. През тези три дни го разклащайте по три пъти и казвайте „Разклати се, завърти се, вържи късмета към този дом. Амин“.

Накрая сложете късметлийския възел някъде, където да има контакт с цялото ви семейство и сте готови.

Добре е да държите връзката далеч от любопитни погледи. Особено, когато в дома ви влизат и непознати.

Внимание: Трябва да се спазват две златни правила — младоженците и бременните жени не трябва да заплитат възли нито за себе си, нито в спалнята. Лесно е, ако се нуждаете от подобно нещо, помолете някоя възрастна жена от дома да го направи.

Източник: woman-onthe-top.net


image0 (9K)