Лятна младежка академия за здравословно хранене, организира ТК „Симитли 2017” по проект, финансиран от Министерство на младежта и спорта

4-дневен форум „Лятна младежка академия за здравословно хранене” в Банско ще проведе през месец август Сдружение „Тенис клуб „Симитли 2017”. Академията е част от проект, финансиран от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта за 2020 година на Министерството на младежта и спорта, Договор №25-00-40/25.06.2020 г.

„Във форума ще бъдат включени общо 40 младежи в две възрастови групи 20-25 и 26-29 години, които ще участват в обучения, лекции и дискусии за здравословните храни, техните ползи и как могат да бъдат полезна част от нашето ежедневие. Ще се проведат два обучителни семинара „Спортът като превенция срещу наднорменото тегло“ и „Здравословното хранене – начин на живот“, които ще се проведат от преподавател от Югозападен университет „Неофит Рилски“ и специалист от Дирекция „Обществено здраве“ към Регионална здравна инспекция-Благоевград”, обясни ръководителят на проекта Иван Иванов.

Целта е младежите, склонни към затлъстяване, нездравословно хранене и неактивно ежедневие да придобият нови знания, умения и компетенции, да променят поведението си и начина си на живот. Участниците ще дискутира за ползите от практикуването на спорт в свободното време, възможностите на спорта като превенция срещу наднорменото тегло, както и с основните видове храни, грешките при храненето, правилния хранителен режим, ползите от здравословно хранене и др.

За да са включени младите хора интензивно в дейността, ще бъдат проведени разнообразни ролеви игри, ще участват в индивидуални и групови задачи и занимания.


image0 (9K)