Люис Хамилтън е заразен с COVID-19

Седемкратният световен шампион се е събудил тази сутрин с проявени симптоми на коронавирус и след като му в бил направен тест, британецът е дал положителна проба.

Преди два дни пилотът на Мерцедес спечели първото от двете поредни състезания в Бахрейн, за да запише 95-та си победа във Формула 1.

От екипа на „сребърните стрели“ пуснаха изявление относно положителната проба на Хамилтън:

„Люис беше тестван три пъти миналата седмица и всеки път даваше отрицателен резултат, последния от които беше в неделя следобед на Международната писта на Бахрейн като част от стандартната програма за тестване през състезателните уикенди. Въпреки това той се събуди в понеделник сутринта с леки симптоми и беше уведомен своевременно, че негов контакт преди пристигането в Бахрейн впоследствие е бил положителен за COVID-19.

Следователно Люис направи допълнителен тест и върна положителен резултат. Оттогава това беше потвърдено от повторен тест“.

Сългасно противоепидемичните мерки 35-годишния британец се е самозилориал и се очаква скоро да бъде обявен кой ще го замести за надпреварата на Сахир.

Резервния пилот на Мерцедес Щофел Вандорн вече пътува към Бахрейн, но от тима все още не са обявили дали той ще седне зад волана на W11.


image0 (9K)