Любо Минчев: Най-радостното нещо за нас е пълната зала

Любо Минчев може да бъде доволен от постигнатото с Берое през 2016/2017.

“Първо искам да отдам заслуженото на Лукойл Академик. Те изиграха един доста добър мач, с доста късмет. Ако в предишния двубой нямаха този процент успеваемост в стрелбата, днес се надскочиха и заслужено победиха. В този двубой най-трудно ми беше в началото на втората четвърт, когато взех второто си прекъсване, и след това вече нямаше какво да направя. Отборът продължаваше да играе доста неорганизирано. На полувремето и след това през третата четвърт постоянно акцентирах върху това да не се предаваме и да играем до края. За това бих поздравил играчите си, но когато съкратихме разликата не играхме добре”, така Любо Минчев коментира пред БНТ края на историческия сезон за Берое, завършил обаче със загуба от Лукойл Академик във финалите в НБЛ със 76:83.

“Най-радостното нещо за нас е пълната зала. Когато човек върви по улиците на Стара Загора вижда доста хора, облечени с наши екипи, включително и деца. Те виждат и разбират нашите успехи. По този начин се създава интерес към баскетбола в подрастващите, които гледат и искат да са на мястото на играчите на терена един ден”, допълни наставникът на старозагорци, който приключва 2016/2017 с Купата на България и трофея в Балканската лига.

“Догодина ще ни бъде още по-трудно, защото летвата е вдигната и очакванията към нас ще бъдат доста по-големи. Берое вече играе сериозна роля в първенството и всеки успех ще бъде приеман за нещо нормално, а загубите – като провали. Това обаче е неминуемо, когато един тим израства, винаги така става”, приключи анализа си Любомир Минчев, за когото предстои и предквалификация за световното през 2019 г. с националния ни отбор през лятото.


image0 (9K)