Любо Минчев: Мотивацията е най-важна

Баскетболистите на Берое направиха снощи първа тренировка в зала „Колодрума“ в Пловдив. Там днес от 17.15 ч. „зелено-белите“ излизат в първия си мач от турнира за Купата на България. Съперник на старозагорци е тимът на Черно море Тича, срещата е първа в програмата на четвъртфиналите на надпреварата.

В отбора няма контузени състезатели и треньорският щаб в лицето на Любо Минчев и Бойко Миленков ще разчита на най-доброто за сблъсък №3 между двата тима този сезон. Берое вече записа две победи срещу Черно море в това първенство, след като спечели срещите от първите две завъртания на Националната баскетболна лига.

Мотивацията ни е на максимум. На този турнир няма място за поправки, а сме показали, че когато не сме максимално мобилизирани за даден мач, допускаме сериозни спадове в нашата игра. Затова мотивацията е най-важна за нас. Ако не сме максимално концентрирани, Черно море може да бъде много труден съперник за нас“, заяви пред bgbasket.com наставникът на Берое Любо Минчев.

„Не мога да кажа, че в турнира има изявен фаворит. Традиционно това е Лукойл Академик, но тази година силите са много изравнени и това го доказва шампионата. Смятам, че отборите са доста равностойни и всичко може да се случи. В първенството се допуснаха изненадващи победи и загуби, така че всичко е възможно“, допълни още той.

В състава на варненци под въпрос е Веселин Георгиев, който има травма.


image0 (9K)