Любо Минчев води баскетболните национали в Стара Загора

Стара Загора ще бъде градът, от който баскетболните национали ще започнат подготовката си за предстоящите евроквалификации. Това обяви националният селекционер Любо Минчев. Наставникът добре познава условията в града след като през последните две години е начело на Берое и именно добрата база е в основата на решението му първият лагер да е в Града на липите.

Подготовката стартира на 15 юли, а тимът ще остане в Стара Загора две седмици. Националите ще тренират в залата, която използва и Берое – тази на ДЗУ, тимът ще бъде настанен в хотел „Сити“. Първите мачове на отбора са през септември, съперници са Словения, Косово и Украйна.

Освен в Стара Загора националният тим ще води подготовка и в Самоков, където ще се играят и седемте контролни срещи. Домакин на евроквалификациите пък ще бъде зала „Арена Ботевград“.

Освен програмата за подготовка днес Любо Минчев обяви и имената на 16-те играчи, които ще започнат подготовка за двубоите през септември. Място в него намериха двама баскетболисти, които през последния сезон носиха екипа на Берое – Станислав Ваклинов и Велислав Гълъбов. Сред избраниците на наставника попадат и гардът на испанския Лаборал Куча Дариус Адамс, който участва на Файнъл Фор в Евролигата, и центърът на шампиона в Балканската лига Сигал (Прищина) Джейсън Уошбърн. На двамата обаче предстои да бъдат издадени български паспорти.


image0 (9K)