Любопитно от миналото

Лозунги

„На Централния комитет на Българската комунистическа партия по случай 25-тата годишнина на социалистическата революция в България“

[ad id=“225664″]

  1. Да живее двадесет и петата годишнина на социалистическата революция в България!
    Да пребъде във вековете великото дело на Девети септември!
  2. Да живее и процъфтява социалистическата ни родина – Народна република България!
  3. Слава на трудолюбивия и героичен български народ – строител на социализма!
  4. Да живее славната Българска комунистическа партия – всепризнат ръководител на българския народ, вдъхновител и организатор на всички наши победи!
  5. Вечна слава и признателност на героите паднали в борбата против капитализма и фашизма и в Отечествената война за свободата на народа, за победата на комунистическите идеи!
  6. Боен привет на славните ветерани от революционните борби на народа и на всички борци против фашизма и капитализма, вдъхновени строители на социализма!
  7. Да живее героичната българска работническа класа – авангард на народа в борбата за свобода и социален прогрес, ръководна сила в строителството на социализма!
  8. Пламенен привет на тружениците на социализма в българското село, пионерите и строителите на кооперативния строй!
  9. Да живее народната интелигенция – предан и неуморен борец за изграждане на социализма в Народна република България!
  10. Да крепне нерушимият работническо-селски съюз – гранитна основа на нашия социалистически строй!
  11. Нека крепне морално-политическото единство и сплотеност на народа под победоносното знаме на Българската комунистическата партия!
  12. Да живее Българският земеделски народен съюз – верен съратник на Българската комунистическата партия в строителството на социализма!
  13. Да живее Отечественият фронт – фронтът на патриотичното единство на нашия народ, фронтът на българското родолюбие!
  14. Борчески привет на професионалните съюзи – най-масовата организация на работническата класа, доблестни борци за тържеството на социализма и комунизма!
  15. Да живее изпитаният помощник на партията – Димитровският комсомол – организатор и ръководител на младите строители на социализма!

image0 (9K)