Любомир Минчев: Основният ни проблем са грешките

 

Берое пречупи Черно море Тича при гостуването си във Варна и спечели със 78:62. Силна последна четвърт ознаменува третия успех за старозагорци от началото на сезона в НБЛ. С актив от 9 точки Берое излезе на третата позиция в шампионата. След срещата старши треньорът на „зелените“ Любо Минчев призна, че отборът е изпитвал затруднения в началото на мача. Специалистът отбеляза още, че в хода на двубоя играчите са влезли в игрова дупка, което е можело да коства победата.

„Беше ни трудно, особено в началото на мача. Една от причините да ни бъде трудно е големият брой грешки, които правим. По принцип отборът е съставен от доста опитни играчи, вярно е, че при нас станаха някои промени, които не сме ги желали. Единият гард ни напусна, но взехме Джими Гавин, който е доста опитен, и тези промени малко или много ни повлияват. Отделно всяка една загуба, особено такива изненадващи, каквито ние направихме, малко или много ни сваля самочувствието и увереността. Влязохме в една дупка, в която сами се вкарахме. Има някои основателни причини за това. Дупката ни пречи и ни прави малко по-нервни и несигурни. Каквото и да говорим от началото на подготовката основният ни проблем са грешките. Грешки се правят когато един отбор не е трениран добре или когато играчите не са във форма. Има доста причини за това да не сме тренирали, но има и доста причини някои играчи да не са във форма. Аз мисля, че основният ни проблем е в нас. Независимо, че губехме цялото първо полувреме, отборът беше по-организиран и през първото, и през второто полувреме в сравнение с последния ни мач, което ме кара да се чувствам по-добре. Противникът имаше своите проблеми откъм състав, с доста контузии. Може би щеше да се получи още по-оспорван мач, ако те бяха здрави“, заяви Любо Минчев.

Важна роля за подема на Берое в последната четвърт изиграха трите последователни тройки, които отбеляза Брейди Роуз. Гардът завърши двубоя с 86% успеваемост от тройката – 6/7. Американецът записа общо 23 точки и 5 борби срещу Черно море. Николай Стоянов отбеляза 11 точки, а Павел Маринов взе 8 борби. Новото попълнение Джими Гавин завърши срещата с 5 асистенции в своята сметка.


image0 (9K)