Любомир Минчев: Надявам се да завършим положително сезона

„Не искам да говоря предварително, нещата трябва да стават едно по едно. Надявам се да завършим положително. Провал ще бъде това, което направихме миналата година накрая на сезона, а успех ще бъде всяко едно по-добро постижение“. Така наставникът на Берое Любо Минчев коментира очакванията за оставащата част от сезона в първенството на Националната баскетболна лига.

„Зелено-белите“ са на второ място във временното класиране, до края на редовния сезон остават пет срещи – домакинства на Спартак (Плевен), Рилски спортист и Балкан и гостувания на шампиона Лукойл Академик и Академик Бултекс 99. Първата от срещите е в събота от 18.00 часа когато в зала ДЗУ пристига отборът на Спартак (Плевен).

„Лукойл е основният фаворит и всички останали се конкурират с него. И след финала за Купата обаче казах, че това, че сме ги победили, не означава, че ние сме по-добрият отбор. Просто изиграхме по-добре този мач. Отборът, който трябва да играе на финал евентуално срещу тях, не е в един мач, а в една серия, което е по-различно“, допълни Любо Минчев.

Той бе категоричен, че Берое ще се опита да извлече максимума и от Балканската лига, и от първенството и няма да жертва едното за сметка на другото. „И двете са важни, защото не се застъпват. Плейофите започват, след като завърши Балканската лига, така че и двата турнира за нас са важни. Ще се борим максимално и докъдето стигнем“, обясни наставникът на „зелено-белите“.

„Купата даде самочувствие на играчите, че можем да постигнем и по-големи успехи. Целта сега е да стигнем до финала на Балканската лига, което ще бъде подобряване на постижението ни спрямо предишния сезон. След това вече ще мислим и за плейофите. В момента играчите са с по-добро настроение. Имаше едно отпускане след Купата, което беше нормално. Това, което направихме, е както хубаво и трябва да се радваме, така и завиши очакванията към нас. Те вече са по-големи и напрежението също. Досега беше лесно. Каквото направим положително, все е хубаво. Сега вече, като си стигнал до върха, очакванията стават все повече. В началото на сезона, като разговарях с Васил Кифев, му казах, че миналата година стигнахме до едно ниво и очаквах, че отсега нататък ще е по-трудно и крачките напред ще бъдат по-малки. Ние обаче, направихме една решителна и това ме опроверга. Колкото повече вървиш напред, става все по-трудно и по-трудно“, допълни още Любо Минчев.

„За доста кратко време извървяхме този път – от последни да станем първи. Цената е първо много труд, второ изключително голяма подкрепа от кмета на Стара Загора и Общината и естествено – феновете, които през тези години все повече се увеличават. Когато един отбор играе добре и се развива, и побеждава, подкрепата винаги е доста по-голяма“, категоричен бе Любо Минчев.


image0 (9K)