Любомир Минчев: Когато не сме концентрирани всичко ни пречи

Треньорът на баскетболния Берое Любомир Минчев, който снощи бе награден за №1 през 2016, остана спокоен въпреки загубата на „зелено-белите“ от Фени (Кавадарци). Късно снощи старозагорци отстъпиха с 66:68, а поражението бе първо за отбора в този турнир през 2017 г. Берое остава на първо място в класирането на група С и се класира директно за полуфиналите за втора поредна година.

„Да, мачът не беше от значение за класирането, но като отбор и играчи, трябваше да уважаваме себе си и да спечелим . Съжалявам, че накрая нямаше необходимата концентрация и в последните две нападения, които изиграхме не се изпълни това, което се каза на прекъсванията – и на нашето, и на противника. Това само по себе си говори за концентрацията, която сме имали по време на целия мач“, заяви треньорът на Берое след двубоя.

„Не съм давал почивка на никого, гледах да въртя целия състав, така че да няма състезател, който да играе много, тъй като в събота мачът е по-важен. В никакъв случай не бива да допускаме такива грешки. Отборът на Фени ясно ни показа, че когато не сме концентрирани всичко ни пречи. Смятам обаче че в събота ще спечелим“, допълни още треньор №1 у нас за миналата година.

„Честитя победата на моите състезатели, защото надиграхме един много добър отбор. Все пак съперникът ни само преди дни спечели купата на България. Ако запазим това си представяне и в последния кръг имаме големи шансове да стигнем до полуфиналите“, заяви наставникът на гостите Люпчо Малников.


image0 (9K)