Любители танцьори се надиграваха в Русе

В спортен комплекс „Дунав“, се проведе седмото издание на Националния фестивал на школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци „Русчуклийска среща“.

[ad id=“225664″]

Ежегодно в българските градове се организират национални фолклорни фестивали за любители, в които взимат участие клубове и школи за непрофесионалисти, изучаващи български народни танци.

В тазгодишното издание на фестивала участваха над 1000 танцьори, пристигнали от всички краища на страната. Програмата протече в три кръга. В първия участниците изпълниха две автентични хора по свой избор, като едното беше от региона, от който е групата. „Играете каквото Ви душа сака“ на размер 9/8 е името на втория етап, в който клубовете показаха майсторство и оригиналност.

[ad id=“238430″]

В третата част беше надиграването на ръченица за Мис и Мистър „Русчуклийска среща 2018“. ФТТ „Найден Киров“ с главен художествен ръководител Богдан Донев изнесе поздравителен концерт специално за участниците и гостите в залата.

Фестивалът е под патронажа на кмета на Община Русе – Пламен Стоилов. Организатор и домакин на проявата е Танцова школа „Играорци“.
dunavmost.com


image0 (9K)