Льо Пен създаде антиевропейска коалиция

Крайнодясната партия „Национален фронт“ на кандидатката за президент Марин льо Пен и движението „На крак, Франция“ на Никола Дюпон-Енян обявиха създаването на антиевропейска коалиция преди втория тур на изборите във Франция. 

Льо Пен заяви, че ако спечели балотажа на 7 май, ще назначи за премиер на страната Дюпон-Енян, съобщиха Франс прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Лидерката на партия „Национален фронт“, която вчера получи подкрепата на националиста за втория тур на изборите, аргументира решението си с „патриотизма“ и „общия проект“, защитавани от Дюпон-Енян.

Дюпон-Енян, който получи 4,7 процента от гласовете на първия тур на изборите на 23 април, приветства „историческия“ съюз с Льо Пен и заяви, че двамата са подписали споразумение за бъдещо правителство, отчитащо някои „изменения“ в нейната програма.

Марин льо Пен ще се изправи на втория тур срещу центриста Еманюел Макрон.

Според оповестени вчера резултати от социологически анкети Макрон ще победи на втория тур с близо 60 процента от гласовете, макар че Марин льо Пен печели известни позиции от началото на седмицата, отбелязва Ройтерс.

http://BNews.bg


image0 (9K)