Лукарски се отказва от лидерския пост в СДС, иска да е заместник (видео)

Смятам, че изкарах доста време на председателския пост в СДС – 5 години ще станат точно на датата, когато ще имаме следващата отчетно-изборна конференция. Избягвам да правя релации с Иван Костов, въпреки че съм единственият председател на СДС след Иван Костов, който е вкарал партията в управлението. Това каза председателят на СДС Божидар Лукарски в интервю за Канал 3.

[ad id=“225664″]

„И за мен и за партията е необходимо да има нов председател, затова и аз и цялото ръководство ще управляваме партията до датата на конференцията 7 юли и от тази дата излизаме в оставка и ще има нов избор на председател и ръководство. Аз заявих като мое лично решение, че няма да се кандидатирам за председател. Това не значи, че няма да помагам със всички сили и да остана под някаква форма в ръководството на СДС или, че ще се откажа от партийния живот в СДС, каза още той.

„Най-вероятно ще взема решение да остана като заместник-председател на СДС. Това е едно решение, което съм споделил с по-близките си хора в партията, които ме подкрепят. ”, сподели още Божидар Лукарски.

[ad id=“263680″]

„Не съм мислил кой ще подкрепя за председател. Не съм чул досега да има обявени кандидатури. На мен лично ми се иска да е ново лице. Който и да е аз ще помагам. По-важно е каква ще бъде политическата визия на партията от тук нататък. Вярвам, че тя ще бъде зададена именно на тази конференция. Някои колеги смятат, че е рано, но аз не смятам така”, разказа още председателят на СДС.

[ad id=“237001″]

„Смятам, че трябва да вървим по един консервативно патриотичен тип, който не изключва и консервативни елементи от бившата десница. Има много партии и колеги в този сектор, но разбира се като говорим за консервативно-патриотична линия, трябва да се изключат по-либералните формации, каквито виждаме в по-голяма степен струпани в новия проект Демократична България като Зелените и „Да,България”, отсече Лукарски.

 


image0 (9K)