Луис Енрике: Готови сме да играем и с осем нападатели

Старши треньорът на Барселона Луис Енрике е готов на всякакви рискове в реванша срещу Ювентус.
Каталунците загубиха с 0:3 в първия мач от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу италианския първенец, но на „Камп Ноу“ в сряда ще се опитат да сътворят второ поредно чудо, след като на осминафиналите наваксаха изоставане от 0:4 и елиминираха Пари Сен Жермен с 6:1 на собствен терен.
„Продължаваме да се борим на всички фронтова и това ни дава увереност. Имаме шансове, дори и в тази сложна ситуация. Вярвам, че в даден момент ще бъдем близо до обрата. Ще рискуваме до край, готови сме дори да играем с осем нападатели, особено в ситуация, в която няма какво повече да губим“, коментира Енрике.
„Със сигурност трябва да играем по-добре в сравнение с първия мач, но вярвам, че в сряда срещу Ювентус ще дадем всичко. В реванша срещу Пари Сен Жермен постигнахме нещо изключително. Затова смятам, че имаме пълното право да вярваме, че можем да направим подобно нещо и срещу Ювентус. Едно е ясно – ще се нуждаем от хирургическа точност. Барса винаги обича да атакува, така че няма да се налага да правим нещо необичайно“, допълни той.
Неймар също остава оптимист.
„Длъжни сме да вярваме, че можем да заличим пасива си и да елиминираме противника. Ние сме Барселона и това казва всичко. Вече извършихме едно чудо в предишния кръг на турнира, можем да го направим и втори път“, каза бразилецът.


image0 (9K)