Луд мач в Рим! „Ливърпул“ се промъкна на финала в Шампионската лига

„Ливърпул“ е на финал за първи път от 11 години насам. Англичаните загубиха в Рим с 2:4, но това беше достатъчно да се класират с общ резултат 7:6.

[ad id=“225664″]

„Рома“ стартира агресивно мача. Ел Шаарауи центрира към Джеко, но босненецът не успя да я насочи добре.

В следваща атака Флоренци стреля от разстояние, но топката не порази целта.

Грешка на Нианголан позволи на Фирмино да подаде към Мане в 9-ата минута и сенегалския футболист вкара лесен гол, за да даде аванс на Ливърпул.

5 минути по-късно римляните  изравниха. Футболист на англичаните се опита да изчисти топката от собственото си наказателно поле, а тя се отби в главата на Милнър и къпбото влезе във вратата на Кариус.

В 25-ата минута Алисон спаси „Рома“ от второ попадение, но след изпълнения корнер беше безпомощен след удара  с глава на Жоржиньо Вайналдум. 2:1 за Ливърпул.

До края на полувремето Ел Шараауи и мане пропуснаха изгодни възможности за двата тима.

След почивката Един Джеко беше повален в наказателното поле, но дузпа не последва. Беше вдигнат флаг за засада на босненеца, която меко казано беше спорна.

[ad id=“263680″]

В 52-ата минута „римските вълци“ изравниха. Ел Шараауи стреля, Кариус спаси, но Един Джеко беше на точното място и направи добавка

Домакините продължиха да търсят гола, но Юндер, а след това и Ел Шаарауи пропуснаха добри положения. При удара на италианеца с египетски корени Александър-Арнолд игра с ръка в наказателното поле, но съдийски сигнал не последва.

Към края на мача натискът на римляните стана осезаем и в 86-ата минута те стигнаха до гол. Раджа Нианголан стреля топовно и със помощта на страничния стълб отбеляза от границата на наказателното поле.

В последната минута на добавеното време резултатът стана 4:2 за Рома. Нианголан отбеляза втория си гол в срещата от дузпа, но времето на играчите на Еузебио Ди Франческо не стигна, за да застрашат вратата на Кариус отново.

[ad id=“236993″]

Така Ливърпул заслужи място на финала в Киев на 26 май, където възпитаниците на Юрген Клоп ще се изправят срещу Кралете на Европа Реал Мадрид.


image0 (9K)