Лудото пазаруване идва! За какво да внимаваме на Черния петък

Остават 4 дни до лудото пазаруване – Черния петък тази година е на 23 ноември. Съвети как джобовете ни да не олекнат прекалено много.

Според световно проучване около 40% от българите ще се включат в голямото пазаруване този петък. Търсачите на отстъпки са готови да похарчат средно 410 левa – предимно за дрехи, електроника и обувки.

„Музиката, светлината, мощната реклама, думите – всичко това ни влияе много. Взимаме неща, които едва ли имаме нужда да купим, но го правим, защото сме в магията, в истерията, заразени от общия ентусиазъм”, посочва д-р Захарина Савова, поведенчески психолохог.

За да не олекнат сериозно джобовете ни, най-добре да изготвим предварителен списък с желани продукти. Експертите съветват също да не се доверяваме сляпо на посочения процент отстъпка. Ако сме решили да изхвърлим стария си сешоар, е добре да проследим неговата цена в различните търговски мрежи и онлайн. Така си гарантираме да попаднем на най-изгодната оферта.

„Тогава много лесно потребителите биха могли да се ориентират каква е реалната цена и кое е истинското намаление”, заявява  Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите

На Черния петък  инспектори ще следят търговците за нарушения, а глобите са до 30 000 лева.


image0 (9K)