Лудогорец с минимален успех срещу босненския Зрински

Шампионът на България Лудогорец победи с 1:0 този на Босна и Херцеговина Зрински (Мостар) в първи мач от третия предварителен кръг на Лига Европа.

Успехът в Разград дава минимален аванс на „орлите“ преди реванша следващата седмица, но играчите на Пауло Аутуори, макар и да имаха явно игрово предимство през целия мач, не успяха да си направят задачата лесна преди гостуването. Все пак победата сложи край на серията на разградския тим от четири мача без успех във всички турнири.

Единственото попадение в мача падна още в 16-ата минута, когато Козмин Моци реализира с глава след центриране от корнер на Вандерсон. Вратарят на босненския тим Антонио Солдо излезе неумело, топката го прехвърли и падна на главата на непокрития Моци, който само я чукна в опразнената врата.

[ad id=“225664″]

Първият добър шанс в мача се откри пред Клаудиу Кешерю още в осмата минута, но румънецът стреля над вратата на съперника. Малко след това сънародникът му Моци показа по-точен мерник и Лудогорец откри.

Голът отпусна домакините и последваха по-добри минути за гостуващия тим, но пропуски пред вратата на Ренан направиха Милош Филипович и Тони Йович.

В 41-ата минута Кешерю можеше да вкара втори гол, но стреля прави в Солдо от добра позиция.

През второто полувреме играта се водеше изцяло в половината на гостите, но Кешерю и Вандерсон не намериха пътя към вратата на Солдо, а голям пропуск четвърт час преди края направи Марселиньо, чийто удар от чиста позиция излезе само в корнер след самопожертвователно хвърляне в краката му на бранител.

[ad id=“263680″]

В добавеното време на второто полувреме Лудогорец отново имаше възможности за гол, но Солдо се отличи с нови вездесъщи намеси и така мачът приключи при 1:0 за Лудогорец.


image0 (9K)