Лудогорец среща корав беларуски тим

Българският шампион Лудогорец ще се изправи срещу беларуския Динамо Брест в битка за влизане в групите на Лига Европа през сезон 2020/2021.

Разградчани бяха непоставени в тегленето на жребия и за разлика от другите български отбори прескочиха третия предварителен кръг.

Динамо Брест е настоящият шампион на Беларус и именно той бе основен опонент на отпадналия от ЦСКА-София БАТЕ, който завърши втори в местното първенство за първи път след 13 поредни титли. Титлата за Динамо е първа в клубната история. Отборът на треньора Сергей Ковалчук е с 3 пъти по-малка сборна трансферна цена от тази на Лудогорец.

Най-успешният сезон в Европа за беларуския тим е през настоящия квалификационен период, като отпаднаха в 3-тия предварителен кръг на Шампионска лига от Макаби Тел Авив с минималното 0:1 като гост. Преди това Динамо отстрани Астана с 6-2 и Сараево с 2-1.

За звезда на тима може да се счете украинският дефанзивен халф Олександър Нойок, който има над 100 мача в Беларус.

До сега Динамо не се е изправял срещу български опонент в историята си и първият случай, в който това ще се случи, е срещу Лудогорец на 24 септември на стадиона в Брест.


image0 (9K)