Лудогорец разгроми уелския ТНС

Шампионът на България Лудогорец направи много голяма крачка към класиране за плейофите в Лига Европа, след като в първия мач от третия квалификационен кръг се наложи с 5:0 над уелския Дъ Ню Сейнтс като домакин.

На „Лудогорец Арена“ мултимилионната селекция на българския състав не срещна особена съпротива срещу полуаматьорския тим на гостите и още до почивката резултатът бе 3:0 в полза на Лудогорец.

Домакините откриха в 10-ата минута след куриозен автогол на бранителя на „светците“ Райън Харингтън. Мавис Чибота проби по лявото крило и от малък ъгъл изпрати бомбен удар в страничната греда. Топката отскочи към Харингтън, чийто нескопосан опит да я укроти я изпрати в мрежата на собствената му врата.
Натискът на Лудогрец не спадна след бързия гол и в 28-мата минута бърза контраатака завърши с извеждащ пас към Чибота, който заобиколи вратаря Пол Харисън и с лекота покачи на 2:0.

В 43-тата минута нова грешка на бранителите на Дъ Ню Сейнтс позволи на Джоди Лукоки да открадне топката в наказателното поле и да вкара безпроблемно за 3:0.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени особено и в 64-тата минута поредната атака на домакините завърши с четвърти гол, дело този път на Клаудиу Кешерю.

В 76-ата минута Лудогорец получи правото да изпълни и дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Крис Мериът. Зад топката застана Козмин Моци, чийто първоначален удар бе спасен от вратаря Харисън, но при добавката капитанът на „орлите“ не сбърка и покачи на 5:0.

До края футболистите на Лудогорец определено пестяха сили и не се вложиха в търсенето на още по-изразителна победа. В неделя „орлите“ играят с ЦСКА-София в мач от петия кръг на efbet Лига, а идния четвъртък ще върнат визитата на Дъ Ню Сейнтс.


image0 (9K)