Лудогорец помля Крусейдърс в Разград

Лудогорец Разград стартира квалификациите в Шампионската лига с разгромното 7:0 срещу Крусейдърс. „Орлите“ записаха най-изразителния си успех в евротурнирите.

Лудогорец откри резултата в 25-та минута, когато Марселиньо получи пас от Сисиньо в наказателното поле, овладя топката и стреля в мрежата на гостите от 11 метра. В 40-та минута пък Клаудиу Кешерю центрира в наказателното поле към Върджил Мисиджан, но Били Бърнс пресече подаването. За негово нещастие обаче – право във вратата за 2:0 в полза на българските шампиони.

[ad id=“225664″]

Иначе Лудогорец очаквано беше далеч по-добрият отбор на терена и пропусна няколко други възможности. За „орлите“, които малко по-рано откриха новия сектор за гости, пропуски направиха Вандерсон още във втората минута и Върджил Мисиджан секунди преди втория гол. Кешерю пък прати топката над напречната греда с шут от пряксвободен удар.

През второто полувреме играта не се промени и Лудогорец продължи да доминира. В 53-та минута „орлите“ поведоха с 3:0, след като Натанаел прехвърли защитата с висока топка, а Кешерю я засече с глава.

В 66-та минута Марселиньо се разписа с шут от над 25 метра за 4:0, а малко по-късно Козмин Моци си припомни мача срещу Стяуа на „Васил Левски“ с две отлични спасявания на голлинията. Всичко вървеше прекрасно за шампионите, но и те понесоха удар, след като Кешерю се контузи и беше заменен от Якуб Швиерчок.

[ad id=“263680″]

Полякът вкара петия гол в 72-та минута. Той получи топката след центриране отляво, укроти я на гърди и я изпрати в мрежата на Крусейдърс с красиво воле. Но Швиерчок не спря с това. Той се възползва от грешки на защитниците на северноирландците в 78-та и 80-та минута, оформи своя хеттрик и осигури преднина от седем гола на Лудогорец.

Лудогорец играеше буквално пред вратата на Крусейдърс и не намали темпото, но до повече голове не се стигна. Мачът завърши при резултат 7:0.


image0 (9K)