Лудогорец отпадна от Шампионската лига след драма в Разград

Лудогорец продължава в плейофите на турнира Лига Европа, след като спечели с 3:1 втората среща от 3-ия кръг срещу Апоел (Беер Шева), но напуска заради гол на чужд терен на техните съперници. В първия мач израелците спечелиха с 2:0, а днес с доста сериозна доза късмет стигнаха до преодоляване на противника. Българските шампиони показаха в големи моменти от мача, че са по-добрия отбор, но това не беше материализирано.
Лудогорец изигра едно перфектно първо полувреме, в което вкара два гола чрез Вандерсон и заличи пасива си от първата среща. Гостите от Израел пък не успяха нито един път да стрелят към вратата на Хорхе Брун, а в същото време на два пъти се разминаха с още попадения във вратата си.
Лудогорец откри резултата още в 9-ата минута, като Марселиньо и Джонатан Кафу направиха двойно подаване. Българският национал центрира от дясно и Вандерсон с глава на първа греда я прати в мрежата с глава.

[ad id=“218001″]
В средата на второто полувреме разградчани на два пъти имаха шанса да стигнат до втори гол, но ударите на Вандерсон и Марселиньо бяха блокирани. В 33-ата минута Вандерсон стигна до второ попадение, след като Светослав Дяков пусна пас през центъра, а десният бек Бен Битон покри засадата. Нисичкият полузащитник на разградчани излезе сам срещу вратаря Хаимов, елиминира го и вкара на празна врата за 2:0. Пет минути преди края на първото полувреме с гола се размина и Моци, който не успя да вкара след пас на Вандерсон.
В 56-ата минута Лудогорец стигна до трети гол, след като Кафу подхвана атака, Кешеру свали топката назад. Там нахлуваше Марселиньо, който не остави шанс на вратаря на гостите. Но само пет минути по-късно Кафу загуби топката в центъра на терена и тя попадна в Мохамад Гадир, който стреля. Кълбото рикошира в крака на Козмин Моци и прехвърли излезлия напред вратар Хорхе Брун.
В 73-ата минута лудогорци отново сгрешиха при пасовете и загубиха топката в центъра, като Нуакаме овладя топката на лявото крило и подаде успоредно на Гадир, който обаче паднал изкара топката над гредата. В 80-ата минута лудогорци вкараха топката за четвърти път в мрежата, но Марселиньо се оказа в засада след отклонена топка при центриране от корнер.

[ad id=“218001″]
В 86-ата минута съдията от Холандия отсъди дузпа за игра с ръка на Пластун, който при падането си отклони топката след центриране на Бен Битон. Джон Огу обаче стреля високо над гредата. Минута по-късно резервата Майкъл Охана пък си извади втори жълт картон и беше отстранен.
В последната минута на добавеното време Нуакаме удари греда, а Марселиньо видя червения картон заради удар без топка.


image0 (9K)