Лудогорец играе срещу Хофенхайм за място в лига Европа

Лудогорец гостува тази вечер на Хофенхайм в последния си мач от група „С“ на турнира Лига Европа. Срещата в Германия е от 20:00 часа и ще бъде предавана на живо по БНТ1 и БНТ HD.

Българският шампион е втори в класирането с актив от 8 точки и се нуждае от само една днес, за да си осигури място на 1/16-финалите. Хофенхайм е на четвъртата позиция с актив от 4 точки и е без шансове да продължи напред в турнира.

„Орлите“ вече пропуснаха две възможности да се класират в следващата фаза на Лига Европа. Тимът завърши 1:1 с Брага и загуби от Истанбул Башакшехир с 1:2 и така днес е последният шанс пред футболистите на Херо.

[ad id=“263680″]

Дори и загуба обаче може да класира Лудогорец напред. Това ще се случи, ако Истанбул Башакшехир не успее да спечели домакинството си на Спортинг (Брага). При такава развръзка резултатът от мача на „Райн Некар Арена“ ще бъде без значение.

Старши треньорът на Хофенхайм Юлиан Нагелсман вече обяви, че ще даде шанс на повече резерви в последния мач на отбора му в Лига Европа, което ще направи състава доста непредсказуем. Наставникът на Лудогорец Димитър Димитров пък се очаква да подходи по-дефанзивно в търсене на така ценната точка за „орлите“.

[ad id=“263680″]

Класиране в група „С“:
1. Брага – 10 точки
2. Лудогорец – 8
3. Истанбул Башакшехир – 5
4. Хофенхайм – 4


image0 (9K)