„Лудогорец“ замени Херо с бразилец

61-годишният бразилец Пауло Аутори е новият генерален мениджър на Лудогорец. Аутори идва първоначално за поста главен мениджър на тима, но оставката на Димитър Димитров може и да го сложи на мястото на треньор на „орлите“.

Димитров е предпочел да напусне, след като разбрал, че решенията в Лудогорец ще се взимат от новодошлия Аутори, казват от сайта на тима.

[ad id=“225664″]

В 43-годишната си кариера бразилеца има спечелена Световна клубна титла през 2005-а година със Сао Пауло, както и две първи места на Копа Либертадорес с Крузейро през 1997-а година и със Сао Пауло през 2005-а. Два пъти е бил първи в първенството на Перу, а също така е прекарал доста време и в Катар.

„За мен е голяма чест да съм тук и да съм част от амбициозния проект и да продължим проекта на Лудогорец“, бе първият коментар на Аутори.

„За кариерата си от 43 години знам, че всичко се случва. Знам, че това е позицията, която искам. Бях в последните години главен мениджър в Бразилия. Винаги съм работил в добри проекти. Искам да израстваме и да постигнем големи успехи. Имам избран екип.Ще работим заедно с Методи Томанов. Доволен съм и съм щастлив да съм тук във вашата държава и отбор“, допълни бразилецът, който е роден в Рио де Жанейро на 25-и август 1956-а година и никога не е бил професионален футболист заради здравословен проблем.

[ad id=“263680″]

„За мен  главният герой в целия филм е Лудогорец. В живота си съм работил  някакви моменти с трима българи и те бяха много отдадени хора. Ще бъда щастлив, ако ги срещна отново, добави специалистът. Това, което е най-важното, са нуждите на клуба. Запознат съм с качествата на футболистите. Най-важно е да запазим менталната мотивация на играчите ни. Те трябва да са винаги мотивирани и да дават всичко от себе си. Нашият тим показва добро представяне в евротурнирите. Най-важно е да съхраним идентичността на футболистите“, каза още бразилецът.


image0 (9K)