Лудогорец допусна загуба с късен гол от Цюрих

Лудогорец допусна втора загуба в Лига Европа. Разградчани паднаха като гости от Цюрих с 0:1 и усложниха задачата си,която е да продължат в елиминациите на втория по сила европейски турнир. Единственият гол падна в 83-ата минута и беше дело на Палсон, който стреля неспасяемо с глава.

В началото на срещата двата отбора не прибързваха с офанзивни действия и топката не се задържаше за много време в една от двете половини на терена.

Първото по-опасно положение в мача беше за домакините. Кололи стреля опасно от пряк свободен удар, но за щастие на Ренан топката мина покрай лявата греда на вратата.

Лудогорец отговори с опасно положение в ответната атака. Ренан вкара топката в игра от аут и тя стигна до Брандао, който се пребори с противников защитник и центрира към дъгата и Марселиньо, който доста нескопосано изрита топката в аут.

Нещата се поуспокоиха и остри офанзиви липсваха. Цюрих задържаше по-трайно топката в свое владение. В 40-ата минута след центриране Ренан не изби топката по най-сигурния начин и се стигна до суматоха в наказателното поле на Лудогорец, но Недялков изпрати кълбото в централната линия с силен шут.

[ad id=“225664″]

В последната атака за полувремето Марселиньо пусна пас в коридор към Брандао, но защитник на Цюрих му попречи да отправи по-точен удар.

2 минути след началото на втората част Брандао отправи изстрел от неудобна позиция и шутът беше лесен за улавяне от вратаря на Цюрих.

В 52-ата минута Марселиньо отправи силен удар, който не намери целта.

След поредната атака на „орлите“ топката стигна до Натанаел, който шутира от дълго разстояние, а топката мина много близо до страничния стълб на Брехер.

[ad id=“263680″]

Отново Кололи стреля опасно от пряк свободен удар,който беше отразен с вещина от Ренан.

10 минути преди края на срещата Одей  излезе очи в очи с бразилския вратар на Лудогорец , но беше вдигнат флаг за засада.

Домакините все пак стигнаха до попадение в 83-ата минута, когато Палсон остана непокрит и от центриране насочи с глава неспасяемо топката в мрежата на Ренан.

До края Лудогорец не успя да създаде голово положение и така възпитаниците на Пауло Аутуори претърпяха втора поредна загуба в Лига Европа и направиха задачата си доста сложна.


image0 (9K)