Лудогорец гостува в Леверкузен за престиж

Лудогорец излиза за престиж в предпоследната си среща от Лига Европа срещу Байер Леверкузен. Разградчани със сигурност не могат да продължат към елиминационната фаза в турнира и ще се опитат да заличат недоброто си представяне с победа над първия в групата Байер. Немците допуснаха само една загуба до сега  от другия отбор, който си гарантира участие на 1/16-финалите – Цюрих и вероятно ще излязат с идеята да запазят сили за мачовете от Бундеслигата. „Зелените“ ще се опитат да вземат победата и да покачат коефициента си в евротурнирите, а с успеха ще натрупат и солиден капитал – 570 000 хил. евро.

Преди мача Антони Здравков заяви, че победата не е без значение за отбора му, а престижът е това, за което ще играят неговите футболисти. В лагера на разградчани има няколко проблема. Първият е свързан с наказанието на Натанаел, който вероятно ще бъде заместен от Лукас Саша. Якуб Швиерчок ще води атаката на „орлите“, а Антон Недялков е получил контузия на снощната тренировка и вероятно Георги Терзийски ще започне като титуляр. Кампаняро ще бъде заместен от Яцек Горалски в сърцето на полузащитата.

Селекционерът на Байер Хайко Херлих вероятно ще заложи на състав, в който ще остави по-голяма част от звездите си на пейката. Кевин Фоланд, Леон Бейли и 19-годишният немски национал Кай Хавертц почти сигурно няма да са титуляри, имайки предвид важната им роля в състава и предстоящия важен мач от Бундеслигата срещу Нюрнберг.

Двубоят ще можете да проследите по БНТ 1 от 19:55, а студиото преди мача започва от 19:25.


image0 (9K)