Лош мач за България срещу Косово

България достигна равенство 1:1 при гостуването си Косово във втората си среща от европейските квалификации в група А за първенството през 2020-а година. Васил Божиков откри резултата в 39-ата минута, а домакините стигнаха до равенството чрез Арбер Зенели.
Още във 2-ата минута Ивелин Попов реши да прехвърля от сериозна дистанция вратаря Мурич, който без проблем спаси. В 8-ата минута Неделев стреля слабо, а стражът на Манчестър Сити отново се справи с лекота.
При последвалата контраатака домакините Антон Недялков предотврати сигурен гол. Защитникът на Лудогорец изби от голлинията удар на Рашица, който беше преодолял Михайлов.
В 35-ата минута Славчев сбърка при изнасянето на топка и изрита Зенели, но Косово продължи атаката и Целина отправи мощен удар, но Михайлов майсторски спаси.
България излезе напред в резултата в 39-ата минута, когато Тодор Неделев центрира от корнер, а Васил Божиков с глава прати топката в мрежата.
Симеон Славчев излезе зад защитата на домакините в 42-ата минута, но страничният съдия вдигна флагчето за засада.
В края на полувремето Косово бе много близо до изравняване на резултата. Само отличните намеси на Николай Михайлов спасиха вратата на България от сигурен гол. Първо вратарят се справи с удар на Рашица, а след това отрази и удар с глава на Войвода.
След подновяването на играта домакините тръгнаха уверено напред. Първо удар на Зенели бе париран от Михайлов, а после вратарят изби топката пред главата на връхлитащия Рахмани.
България отговори с хубав удар на Кристиян Малинов, но защитник на Косово имаше решителна намеса.
В 55-ата минута след грешка в защитата на гостите се стигна до поредна напрегната ситуация през Михайлов. Муриги излезе сам срещу българския страж, но ударът му се отби в гредата, а при добавката Войвода не намери целта, след като ударът му се отби в Недялко и излезе в корнер.
Косово изравни резултата в 61-ата минута след ново неразбирателство в българската отбрана. Зенели получи топката финтира двама противници и с диагонален удар не остави шансове на Михайлов.
Домакините можеха да стигнат до пълен обрат само след пет минути, но центриране на Халими бе отразено от вратаря на България.
Постепенно темпото на игра спадна, а Петър Хубчев потърси свежест в състава, след като направи и трите си смени. В игра се появиха Петър Занев, Валентин Антов и Мартин Минчев.
Косово търсеше по-настоятелно победата, но Рашица направи пореден пропуск в 84-ата минута. След само 180 секунди Зенели стреля от фаул и малко не му достигна да се превърне в герой за своя тим.
Рашица в последната минута за пореден път загуби битката с Михайлов и това бе всичко за този мач.


image0 (9K)