Лоши новини за състоянието на Стоянка Мутафова

Никак не са добри новините за състоянието на голямата българска актриса Стоянка Мутафова. Дишането на 97-годишната „Госпожа стихийно бедствие“ се подпомага от специален апарат, а лекарите не дават никакви прогнози. Определено състоянието ѝ е критично.

Стоянка бе приета по спешност в болничното заведение към средата на октомври, когато така и не стана ясна точната причина. От БЛИЦ успяха да научат подробности за състоянието на Мутафова. Оказа се, че е имала сепсис (гнойна инфекция на организма), който засегнал и жлъчката.

Наложило се актрисата да бъде вкарана за операция и да се отстрани жлъчката. Истинско медицинско чудо е, че Стояна издържала интервенцията и успяла да се събуди след упойката. Сепсисът също е овладян, което се случва много рядко, а смъртността от това заболяване е изключително висока.

Въпреки всичко това актрисата продължава да лежи неподвижна вече месец в специална ВИП стая в болничното звено. Специален апарат и тръба в устата ѝ помагат да диша и да е все още сред нас. Специалистите полагат неимоверни усилия за нейното възстановяване, но не са магьосници и заявили пред най-близките ѝ, че трябва да са готови и за най-лошото.

 


image0 (9K)