Лоша новина за издирваните момчета във Варна

Водолази от ВМС ще се включат в издирването на двете момчета в морето във Варна, предаде Нова телевизия. В ефира обаче бяха потвърдени страховете на всички относно децата.

[ad id=“225664″]

Властите вече говорят за издирване на тела. „Нека се надяваме до последно, защото щом няма тела, няма смъртен случай. Нека вярваме в чудото. Какъв е шансът за оцеляване на двете момчета не мога да кажа, нека всеки от нас да си върши работата и да се надяваме”, каза шефът на морската администрация.

Издирването на двете деца, които паднаха в морето край Варна снощи малко преди 18 ч. беше подновено тази сутрин. Водолази и катер на морска администрация отново се заеха с търсенето на децата, които бяха съборени от вълнолома от силна вълна.

Екипи на сектор „Специализирани оперативни дейности“ са обхождали района през цялата нощ, съобщиха от пресцентъра на МВР. Специалистите смятат, че шансовете за оцеляване на двете момчета, на възраст 13 и 14 години, е много малък, тъй като снощи морето е било бурно.

[ad id=“263680″]

Шест деца се разхождали край бетонните тетраподи на вълнолома без да са придружени от възрастен, а дълбочината там е около 10 метра. Вълната ги връхлита, когато момчетата са на най-ниското стъпало и двамата падат в морето. По разкази на останалите деца едното се е хванало за бетонните тетраподи, а другото е било направо хвърлено навътре в морето. И двете са опитали да плуват и да се спасят, след което са потънали. Другите деца на брега веднага са подали сигнал за инцидента.


image0 (9K)