Лоша новина за българския футбол от УЕФА

Българският футбол научи неприятна новина от УЕФА за следващия сезон на евротурнирите. Носителят на купата на България ще започне евроучастието си през сезон 2020-2021 от първия, а не както досега от втория предварителен кръг на Лига Европа.
Това е така, тъй като към този момент нашата страна заема 28-о място в ранглистата на УЕФА, което отрежда на всичките ни евроучастници от следващия сезон да стартират от първия предварителен кръг съответно в ШЛ и ЛЕ.
Припомняме, че през сезон 2019-2020 Лудогорец, Левски и ЦСКА започнаха на същия етап в евротурнирите. Локомотив Пловдив, който спечели Купата на България, стартира две седмици по-късно, използвайки времето за по-голяма лятна почивка и по-добра подготовка.
Това се отрази добре на пловдивчани, които във втория предварителен кръг елиминираха Спартак Търнава, а след това отпаднаха от Европа след драматични два сблъсъка с френския Страсбург.
За да си върнем изгубените позиции, през следващия сезон трябва да изместим поне четири страни с по-висок коефициент и да не позволим на тези след нас да ни застигнат. За целта се нуждаем от още един отбор, който да се доближи до успехите на Лудогорец в Европа, достигайки поне до груповата фаза на ЛЕ.

image0 (9K)