Семинар в Стара Загора: Личностно развитие – учене чрез опит, обмяна на добри практики за ефективна превенция срещу употребата на наркотици

От 7 до 9 април 2017 година, в хотел „Сити“ – Стара Загора, Превантивно-информационният център по зависимости към Общинския съвет по наркотични вещества на Община Стара Загора ще бъде домакин на тридневен семинар-тренинг на тема: „Личностно развитие – учене чрез опит, обмяна на добри практики за ефективна превенция“.

От 2013 година, когато е създадено Национално движение „Мрежа срещу дрогата“, досега се проведоха четири подобни инициативи, като всяка година интересът и броят на градовете участници нарастват. В поредния форум, иницииран от шест превантивно-информационни центъра в страната по Превантивна програма за борба срещу злоупотребата с наркотични вещества „Мрежата-5“ („Обучение на доброволци за работа на терен и обмяна на добри практики за организиране и реализиране на ефективни превантивни програми и инициативи“),  ще участват доброволци от младежките общински съвети и клубове по наркотични вещества и специалисти от ПИЦ в гр. Габрово, гр. Хасково, гр. Ямбол, гр. Разград, гр. Кърджали и гр. Стара Загора.

Обучителните модули ще бъдат водени от психолози от Фондация „Институт за съвременна психология“ и ПИЦ по зависимости – Стара Загора. Наситената програма на семинар-тренинга предоставя на доброволците от всеки град участник възможността да обменят добри практически умения и взаимно да се обучат в една организирана дейност, демонстрирана от съответен град участник (според жребий). А в последния ден на семинара, 9 април (неделя), доброволците от всеки град участник ще представят пред останалите си връстници и гости своя превантивна дейност, която ще бъде оценена от жури. Трите избрани от журито инициативи ще бъдат отличени с плакети.


image0 (9K)