Липса на кворум провали Консултативния съвет за национална сигурност

Ново заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) ще свиква президентът Румен Радев заради напускане на заседанието на част от присъстващите. Според президента, въпреки че заседанието на КСНС е обявено предварително, някои от участниците напуснали заради ангажименти в чужбина.
Радев е насрочил нов консултативен съвет за 17 октомври от 13 часа.

[ad id=“226585″]
Още преди да приключи заседанието от него си тръгнаха премиерът Бойко Борисов, шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, финансовият министър Владислав Горанов и лидерите на ДПС Мустафа Карадайъ и „Воля“ Веселин Марешки.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова нарече това бойкот от страна на управляващите. „Не може толкова хора от управляващите да не присъстват“, каза тя, като посочи, че на заседанието не е бил и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, пише offnews.bg

Марешки пък смята, че „корумпираната политическа класа“ прави „ялов опит“ да създаде нов орган, с който да се имитира антикорупционна дейност.

„За това нашето становище, като същото становище беше изказано и от Лозан Панов, че е абсолютно безсмислено създаването на нов орган, създаден от същите тези хора, които преди това са създали БОРКОР, КОМПИ, ДАНС и прокуратурата, и в момента казват, че тези институции работят много слабо. Обединихме се около това с г-н Панов, че няма логика следващият орган, който ще създадат тези хора, заради, които България е най-корумпираната в Европа, да започне да работи“, заяви той и подчерта, че от партията му гласуват против и по двата законопроекта – на ГЕРБ и БСП.


image0 (9K)